Geen pers en publiek bij proces moordbende Taghi

Print
Geen pers en publiek bij proces moordbende Taghi

Ridouan Taghi. Afbeelding: Politie

Pers en publiek mogen volgende week niet naar de rechtszaak tegen de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi en zijn vermeende handlangers. Vanwege de moord op de advocaat van kroongetuige Nabil B. is besloten de zittingen op 24 en 26 september in beslotenheid plaats te laten vinden.

Dat is uniek. De openbaarheid van rechtszittingen is een groot goed. Maar de liquidatie van advocaat Derk Wiersum zet veel op zijn kop. Er wordt al extra beveiliging ingezet om mensen die werken aan de rechtszaak tegen Taghi te beschermen.

Lees ook: Nederland kan het ongekende geweld van Taghi niet aan

Taghi zelf is op het moment voortvluchtig. Hij wordt verdacht van betrokkenheid - als opdrachtgever - bij verschillende moorden. Er is een beloning uitgeloofd voor de tip die zorgt voor de aanhouding, maar vooralsnog lijkt hij onvindbaar.

Lees ook: Geliquideerde advocaat Wiersum kreeg signalen dat hij doelwit was

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen