Museum Trees Ruijs Huis van start

Print
Museum Trees Ruijs Huis van start

De erfenis. Afbeelding: Facebook Trees Ruijs Huijs.

Ubachsberg / Heerlen / Hoensbroek -

Het museum Trees Ruijs Huis, gevestigd in het voormalig CBS-gebouw Carbon6 aan de Kloosterweg 1 in Heerlen, wordt op zondag 6 oktober om 15.00 uur geopend door wethouder Jordy Clemens van cultuur. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door de Schuldjongens.

Trees Ruijs leefde en werkte gedurende 54 jaar in Ubachsberg. Zij was een bevlogen kunstenaar die vele werken naliet toen zij daar in 2016 stierf op 91-jarige leeftijd. De invloed die haar jeugd in voormalig Nederlands-Indië op haar had, maakt haar werk een mix van culturen. Trees’ universele werk wordt het uitgangspunt voor wisselende tentoonstellingen, ingaand op vooral maatschappelijk relevante thema’s en voor ieder herkenbare persoonlijke ervaringen.

De tentoonstelling is iedere vrijdag en zaterdag vanaf 11 oktober tot en met 4 januari 2020 van 12.00 uur tot 16.00 uur geopend voor publiek. En verder op afspraak.

Het museum is door particulieren tot stand gebracht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen