OLS in Sevenum levert twee ton winst op

Print
OLS in Sevenum levert twee ton winst op

Het OLS in Sevenum was ook financieel een succes. Afbeelding: archief John Peters

Sevenum -

De organisatie van het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Sevenum heeft een winst opgeleverd van 202.500 euro. Dat heeft het stichtingsbestuur vrijdagavond bekendgemaakt.

Voorzitter Rudy Tegels spreekt van een „fantastisch resultaat”. Van de opbrengst wordt 25.000 euro uitgetrokken voor een geschenk aan het dorp. Het wordt een kunstwerk dat herinnert aan de verbroedering die het OLS dit jaar in Sevenum teweeg heeft gebracht.

Sint Sebastianus

Het overige geld, 177.500 euro, wordt verdeeld onder de verenigingen. Sint Sebastianus ontvangt 50.625 euro als beloning voor het feit dat de schutterij het OLS naar het dorp haalde. Blijft 126.875 euro over. Dat bedrag gaat naar de 124 verenigingen uit Sevenum en omgeving die samen 1500 vrijwilligers hebben geleverd.

Goed gedaan

Tegels geeft te kennen dat de stichting niet had durven dromen van zo’n opbrengst, die veel hoger is dan in voorgaande jaren is geboekt. Tegels: „Ophoven, dat vorig jaar het OLS organiseerde, heeft geen bedrag bekendgemaakt. Merkelbeek had in 2017 een winst van 103.500 euro. Maasmechelen leed in 2016 een verlies van 250.000 euro en Maasniel hield in 2015 3380 euro over. Dan hebben we het goed gedaan.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen