Harde nederlaag voor weerloos MVV

Print

Afbeelding: Pro Shots

Maastricht / Itteren - MVV heeft een harde nederlaag geleden in Den Bosch. De Maastrichtenaren gingen vrijdagavond weerloos en kansloos met 4-0 onderuit.

MVV-coach Fuat Usta had aan de vooravond nog geëist dat zijn ploeg revanche zou nemen voor de pijnlijke thuisnederlaag tegen Telstar (1-2). Hij had zijn basis op een aantal plekken gewijzigd. Nigel Bertrams maakte in het doel zijn debuut voor de Maastrichtenaren ten koste van Gilles Deusings, die tot nu toe een weinig zekere indruk had gemaakt. Ook Thijmen Goppel, gehuurd van ADO, mocht starten.

Vuurwerk
Beide ploegen begonnen behoedzaam aan het duel, loerend op broze plekken in de vijandelijke defensies. Na twintig minuten onderbrak de Belgische scheidsrechter Vermeire kort de wedstrijd: MVV-fans gooiden vuurwerk over de hekken. Van vuurwerk op het veld was amper iets te zien. In het eerste half uur kon niemand ook maar een kans creëren. Nissilä was de eerste die tot een schotpoging kwam, maar de lichtvoetige Fin schoot de bal hoog over. Bij de tegenaanval was het wél raak. Laukart kreeg teveel ruimte en joeg de bal kiezelhard in de lange hoek naast Bertrams. Nadat in de 43ste minuut applaus had geklonken voor de overleden Fernando Ricksen (43) ging Usta met assistent Roger Reijners in conclaaf: de eerste helft had niet gebracht wat ze gevraagd hadden van de spelers, verre van.

Dubbele wissel
Maar na rust ging het direct van kwaad tot erger voor de Maastrichtse equipe. De 2-0 van Brouwers werd voorafgegaan door een vernederende rush van de Bossche captain Verbeek, die MVV-back Bonifazi door de benen speelde. In de volgende aanval mocht Deijl de hoek uitzoeken: 3-0. Usta greep in met een dubbele wissel, maar dat hielp niets. De thuisploeg bleef voortdurend dreigend en zag Van Moorsel een kwartier voor tijd de eindstand op het scorebord koppen: 4-0.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: