‘Prins Andrew had seks met me toen ik 17 was’

Print
‘Prins Andrew had seks met me toen ik 17 was’

Prins Andrew op de foto met Virginia Giuffre, op de achtergrond Ghislaine Maxwell. Afbeelding: Privé

Virginia Giuffre, een van de zestien vrouwen die werden misbruikt door de Amerikaanse van kindermisbruik verdachte multimiljonair Jeffrey Epstein, heeft vannacht op de Amerikaanse televisie verklaard dat ze werd gedwongen tot seks met de Britse prins Andrew.

„Hij was een misbruiker, een deelnemer aan de seksuele uitbuiting in de kring van Epstein”, zegt Virginia Giuffre in een televisie-interview met NBC News. „De eerste keer dat ik in Londen was, was ik jong”, vertelt Giuffre die Epsteins assistente en vriendin Ghislaine Maxwell noemt als medeplichtige in het organiseren van seksafspraken met minderjarige meisjes. „Op een ochtend maakte Gislaine me wakker en zei: ‘ vandaag ga je een prins ontmoeten. Ik wist op dat moment niet dat ik verhandeld was aan die prins’.

Wodka

Ze was 17 toen ze werden samengebracht in een nachtclub en Andrew haar wodka zou hebben ingeschonken. Na wat dansjes zou het gezelschap zijn vertrokken waarbij Maxwell aan Giuffre de opdracht zou hebben gegeven: ,,Hij komt straks naar het huis en ik wil dat je voor hem doet wat je voor Epstein doet. Ik kon het niet geloven”.

Giuffre staat op de recent gepubliceerde beruchte foto waarop Andrew te zien is bij het uitlaten van een jonge vrouw uit de woning van Epstein in New York. In het interview vertelt ze hoe Epstein haar opdracht gaf seks te hebben met machtige mannen uit de kring rond hem, onder wie - zo zegt ze - prins Andrew.

Ontkend

De vrouw wees Andrew in 2014 in een verklaring voor de rechtbank ook al aan als misbruiker. De prins heeft altijd ontkend weet te hebben gehad van het misbruik door Epstein. De multimiljonair pleegde in augustus zelfmoord in zijn cel, nadat hij was aangehouden op beschuldiging van het misbruiken van tientallen minderjarigen.

Lees hier alle artikelen over Jeffrey Epstein