‘Mogelijk anonieme advocaten voor zware strafzaken’

Print
‘Mogelijk anonieme advocaten voor zware strafzaken’

Henk Naves. Afbeelding: ANP

De kans bestaat dat advocaten, officieren van justitie en rechters anoniem zware strafzaken moeten gaan behandelen om de veiligheid te garanderen.

Dat zegt voorzitter Henk Naves van de Raad voor de Rechtspraak in een interview met het televisieprogramma EenVandaag naar aanleiding van de moord op advocaat Derk Wiersum.

„Ik zeg niet dat je daar nu al naar toe moet. Ik denk dat je wel reëel moet zijn dat dat de oplossing is waartoe je op enig gegeven moment gedwongen kunt worden. Ik hoop niet dat Nederland in een situatie komt en dat we gewoon met open vizier de juridische strijd kunnen voeren.”

Na de moord is er vooral verwarring en emotie, zegt Naves. „Die moet een plek krijgen en daar besteden we aandacht aan.” Maar op een gegeven moment gaat de ratio ook wel overheersen, denkt hij. „En pas dan gaan we conclusies trekken.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen