Seniorendagen moeten 50+ers in beweging brengen

Print
Seniorendagen moeten 50 ers in beweging brengen

Senioren die bewegen voelen zich gezonder. Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De gemeente Sittard-Geleen houdt op dinsdag 8 en donderdag 10 oktober seniorendagen. Doelstelling is het bevorderen van sociale contacten en fysieke activiteit bij senioren.

Sociale contacten en fysieke activiteit zijn belangrijk voor het welzijn van mensen, zeker voor ouderen. Ouderen die niet of nauwelijks in contact komen met anderen, bewegen doorgaans ook niet veel. En dat heeft een negatief effect op hun gezondheid. Door ouderen deel te laten nemen aan (sociale) activiteiten, blijven zij actief. In de gemeente Sittard-Geleen worden daarom in 2019 in elk stadsdeel ontmoetingsdagen georganiseerd, speciaal gericht op senioren.

Burgers van 50 jaar en ouder zijn welkom bij een ontmoetingsdag in hun stadsdeel. Tijdens deze middagen staan het sociale aspect, anderen ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en samen actief bezig zijn centraal.

Actief blijven deelnemen aan de samenleving

Veel ouderen zien de samenleving snel veranderen. Om dat bij te kunnen benen, is het belangrijk dat ze op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Ecsplore informeert de ouderen daarom tijdens de informatiedagen ook over beweegaanbod in de buurt en helpt de mensen indien nodig op weg naar een actiever en socialer leven.

Inwoners van 50 jaar en ouder zijn welkom op dinsdag 8 oktober tussen 10.00 en 14.00 uur in Oosj Zittesj Hoes, Odasingel 659 en op donderdag 10 oktober in de kantine van de stadssporthal eveneens tussen 10.00 en 14.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld vanwege de voorbereidingen. De geplande ontmoetingsdagen in Sittard en Geleen, het programma en meer informatie is te lezen op www.ecsplore.nl/ontmoetingsdagen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen