Kinderzwerfboekdag bij Minibieb Roggel

Print
Kinderzwerfboekdag bij Minibieb Roggel

Minibieb in Roggel. Afbeelding: Facebook

Roggel -

De Minibieb in Roggel doet mee aan de Nationale Kinderzwerfboekdag op woensdag 2 oktober.

Het is de bedoeling dat gelezen kinderboeken gaan ‘zwerven’ om zoveel mogelijk gelezen te worden.

De Kinderboekenweek start op 2 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Minibieb Roggel op Korenbloemstraat 11 kinderen op om op 2 oktober gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Wie zelf geen boek heeft om te brengen mag ook gewoon een boek komen uitzoeken. Tijdens de Kinderboekenweek staan er extra veel kinderboeken.

Op Korenbloemstraat 11 staat een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek ligt zo in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation.

Info: www.kinderzwerfboek.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen