Activiteiten rond Kinderboekenweek in Horst

Print
Activiteiten rond Kinderboekenweek in Horst

Ter illustratie. Afbeelding: ING Image

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019, het grootste leesfeest voor kinderen, die loopt van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober. In de bibliotheek Horst zijn filmpjes te bekijken, animaties te maken en wordt er voorgelezen.

In de bibliotheek Horst kunnen kinderen op 2 oktober een workshop volgen over animaties maken en er staat een rijdende bioscoop van het Toeristisch Platform Horst voor de deur met een doorlopende voorstelling. En wie kent de rijdende regenjas nog? Een autootje, ooit ontworpen door DAF, klein genoeg om in de gang te parkeren. Zo’n DAF staat er in de bibliotheek. Kinderen kunnen er plaatsnemen en een korte film bekijken.

Juf Anke Tacken van basisschool De Schakel leest op 2 oktober vanaf 14.30 uur voor uit haar boek ‘Keetje de knetterkoningin’. Over een prinses die vieze scheetjes laat.

Op de website www.biblionu.nl staat meer informatie over de Kinderboekenweek. Zo lees je welke zilveren griffels (prijs voor de best geschreven kinderboeken) en penselen (prijs voor de best geïllustreerde kinderboeken) er zijn uitgedeeld. Ook staan er acht verschillende filmpjes met opdrachten speciaal voor basisschoolleerlingen op deze site.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen