Heel zwak VVV is volslagen kansloos tegen Willem II

Print
Heel zwak VVV is volslagen kansloos tegen Willem II

Elia Soriano van VVV Venlo met Miquel Nelom van Willem II. Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft in Tilburg tegen Willem II geen moment aanspraak kunnen maken op een resultaat. De penalty van Vangelis Pavlidis na een overtreding van Chris Kum was voor de eveneens povere thuisploeg genoeg: 1-0.

Een verdedigend ingesteld VVV aan de start in Tilburg. Het elftal van trainer Robert Maaskant speelde met twee controleurs - Danny Post en Lee Cattermole - en vier verdedigers. Toch kregen de Venlonaren geen grip op Willem II.

Met name Ché Nunnely was ongrijpbaar. Samuel Scheimann kon de van Ajax overgenomen flankspeler niet beteugelen. In de 21ste minuut leverde het gevaar over rechts Willem II een penalty op nadat Chris Kum opzichtig aan de noodrem ging hangen nadat Marios Vrousai was ontsnapt. Thorsten Kirschbaum stopte de penalty van Vangelis Pavlidis in eerste instantie, maar diens rebound was Kirschbaum te machtig: 1-0. Ook daarna bleef Nunnely soleren en Willem II dus de bovenliggende partij. Met kunst- en vliegwerk haalde VVV zonder verdere schade de rust.

Na de broodnodige pauze veranderde het spelbeeld niet. De thuisploeg bleef sterker, maar was weinig effectief. Maaskant wachtte tot in de 70ste minuut met ingrijpen. Hij haalde centrale verdediger Nils Röseler naar de kant en bracht met Haji Wright een extra aanvaller. Vijf minuten later kwam Jerome Sinclair voor Peter van Ooijen.

Het aanvalsspel van VVV werd er nauwelijks beter van, en dat terwijl Willem II steeds verder achteruit liep. De Venlonaren misten de creativiteit om tot effectieve aanvallen te komen. Ook Richard Neudecker, die in de slotfase nog werd gebracht, kon daar niets aan veranderen.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot aflevering 8. Video: De Limburger