Fortuna verdient een punt, maar stuit op Bryan Linssen

Print
Fortuna verdient een punt, maar stuit op Bryan Linssen

Bryan Linssen springt over Martin Angha heen. Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard had lang zicht op een resultaat in Arnhem en verdiende ook een punt. Twee goals van Bryan Linssen lieten de gasten echter verslagen achter: 4-2.

Na een eerbetoon aan de gevallen oorlogshelden en de afgelopen week overleden Fernando Ricksen begon Fortuna ijzersterk in Arnhem. De ploeg bleef verdedigend in de eerste helft bijna moeiteloos op de been en was aanvallend dreigend.

Na wat halve mogelijkheden was het Passlack die als eerste Pasveer onder vuur nam. Die inzet kon de doelman nog stoppen, maar toen even later Mark Diemers vanaf de rand van de zestien mocht aanleggen - na puik voorbereidend werk van Smeets - was het wel raak. Even later ontsnapten Vitesse en Bazoer nog aan rood

Het striemende fluitconcert bij rust, leek Vitesse wakker te schudden. Bryan Linssen gaf al een kiezelhard waarschuwingsschot, Matavz was een paar minuten later wel trefzeker. Oog in oog met Koselev bleef hij ijzig kalm.

Overvleugelen

Fortuna liet zich echter niet overvleugelen. Sterker nog Diemers gaf de bal heerlijk voor waarna Angha de 1-2 binnen kopte. In het vervolg toonde Fortuna karakter, maar de gelijkmaker viel toch.

Eerst miste Linssen oog in oog met Koselev, Bero raakte nog de paal, maar na een fout van Koselev was er dan toch de 2-2. De doelman ging onder een corner door waarna Linssen raak kopte. Meteen erna velde de oud-Fortunees het vonnis door ook de 3-2 binnen te koppen. Dat Bero in de blessuretijd nog de 4-2 maakte, was vooral voor de statistieken.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot aflevering 8. Video: De Limburger