Volleyballers sneuvelen op EK in achtste finales

Print
Volleyballers sneuvelen op EK in achtste finales

Afbeelding: AD/BSR Agency

De Nederlandse volleyballers zijn op het EK volleybal uitgeschakeld in de achtste finales. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza verloor in Apeldoorn in vier sets van Duitsland: 1-3 (17-25 22-25 32-30 23-25).

Hoewel Nederland gelijk op ging met de Duitsers in de tweede set, werden enkele foutjes in de slotfase Oranje fataal. De Duitsers, de finalist van het vorige EK, hadden de eerste set al duidelijk gewonnen.

In de derde set knokte de ploeg zich onder leiding van aanvoerder Nimir Abdel-Aziz terug in de wedstrijd. Oranje gaf in de slotfase opnieuw een kleine voorsprong weg en de Duitsers konden serveren voor de wedstrijd. Oranje werkte echter zes matchpoints weg en pakte alsnog de set 32-30.

In de vierde set namen de Duitsers een voorsprong van twee punten, maar was het halverwege de set weer gelijk. Op het achtste matchpoint van de Duitsers was het wel raak.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen