Voetbal

Sterk Achates overloopt Montagnards

Print
Sterk Achates overloopt Montagnards

Ottersummer Teun Lemmen (rood shirt) passeert keeper Martijn van Ginkel voor de zesde keer Afbeelding: Peter Gommans

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

,,We zijn knock-out geslagen, maar we komen terug!” Montagnards-trainer Jan Trienekens bleef strijdbaar na de desastreuze competitiestart van zijn nieuwe ploeg. De Bergenaren verloren zaterdag met dubbele cijfers van een ‘bijzonder sterk Achates’. De honger van de Ottersumse gasten was pas bij 0-10 gestild.

De goed verlopen voorbereiding stemde de Bergense verwachtingen voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen hoopvol. ,,We speelden goed in de beker- en oefenwedstrijden, en we hadden echt hoge verwachtingen voor de wedstrijd tegen Achates”, vertelde de Venlose trainer na afloop.

Montagnards, dat het gemis van drie geblesseerde basisspelers compenseerde met de terugkeer van enkele oudgedienden, had de eerste kansen, maar keek wel binnen een kwartier tegen een kansloze achterstand aan. Achates scoorde tweemaal via Kai Bicentini en Siem Loeffen. De Bergense libero Rick Ebus verliet geblesseerd het veld, maar de speeltijd van zijn vervanger Tom Jennissen was nog veel korter. Verdediger haalde Achates-aanvaller Kai Bicentini neer en werd met rood weggestuurd. De schade voor Montagnards liep nog verder op. Bij rust was de achterstand opgelopen tot 0-6 na treffers van Teun Lemmen (3) en Jeroey Lekatompessy . Na de pauze schoten Sjors Weijers, Kai Bicentini, Damien Matulessy en Siem Loeffen nog raak, en waren de dubbele cijfers bereikt. In het laatste kwartier spaarde Achates de lamgeslagen thuisclub, die zich zijn eerste duel heel anders voorgesteld had. ,,We hebben de gifbeker helemaal leeggedronken. Dit hadden we totaal niet verwacht. We troffen echter een erg sterk Achates dat een ijzersterke as heeft en erg goed combineerde. Ik wilde op een gegeven moment de secondewijzer naar voren duren”, vertelde de vroeg vertrokken Jan Trienekens, ,,Nee, ik heb niet veel gezegd vandaag. We zetten er een streep onder en de koppen gaan omhoog. In de voorbereiding speelden we goed. Het kan niet zo zijn dat we het voetballen verleerd zijn.” Collega Michel van de Venn had genoten van zijn elftal. ,,Dit is een geweldige start. De complimenten gaan naar de spelers die gedisciplineerd bleven. Niemand ging voor eigen roem maar iedereen werkte mee om er een teamshow van te maken.” De Achates-trainer relativeerde snel: ,,Weet je, deze overwinning levert gewoon drie punten op. Dit is pas de eerste van zesentwintig wedstrijden Volgende week moeten we er ook staan tegen EWC. Nu mogen we genieten maar dinsdag en donderdag gaan we nog harder trainen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen