Dief stelt vrouw voor onmogelijke keuze: verkrachting, incest of dood

Print
Dief stelt vrouw voor onmogelijke keuze: verkrachting, incest of dood

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD/AFP

De politie in New York heeft een man opgepakt wegens verkrachting van een vrouw. De man wist het huis binnen te dringen door zich voor te doen als bouwvakker en gaf de vrouw vervolgens drie opties: verkrachting, moord of seks met haar zoon.

Volgens de aanklager in New York werden de vrouw en haar 25-jarige zoon eerst vastgebonden, terwijl Joshua Henderson (33) achter de juwelen en het geld van de vrouw aan ging. Vervolgens stelde hij haar voor de onmogelijke keuze en verkrachtte haar daarop alsnog.

Henderson werd donderdag voorgeleid en wordt vastgehouden zonder de mogelijkheid om op borgtocht vrij te komen. Volgens de politie was hij nog maar kort op vrije voeten, na een celstraf van 9 jaar wegens diverse inbraken. Na zijn vrijlating zou hij al twee keer opnieuw in de fout zijn gegaan. Volgens Daily News droeg hij een elektronische enkelband op het moment van de verkrachting.

De vrouw van de verdachte gelooft echter heilig in de onschuld van haar man en verzekerde tegenover Daily News dat dna-onderzoek hem zal vrijpleiten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen