Ruimere openingstijden voor levensmiddelenbranche

Print
Ruimere openingstijden voor levensmiddelenbranche

Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek -

De levensmiddelenbranche in Heerlen krijgt de mogelijkheid om op zondag langer open te zijn. De openingstijden worden vanaf midden november als de gemeenteraad een definitief besluit heeft genomen verruimd van 09.00 uur tot 20.00 uur (was 10-18 uur).

Daarmee zijn de openingstijden van bijvoorbeeld supermarkten op zondag meer gelijk met de openingstijden in de omliggende gemeenten. De openingstijden op zondag voor winkels anders dan levensmiddelen blijven gelijk aan de huidige openingstijden, namelijk van 10.00 uur tot 18.00 uur en in het centrum inclusief ’t Loon, van 12.00 uur tot 17.00 uur.

De nieuwe winkeltijden voor de levensmiddelenbranche gaan in vanaf midden november 2019, als de gemeenteraad een definitief besluit heeft genomen. De openingstijden gelden niet op Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op deze dagen zijn alle winkels gesloten. Ook zijn alle winkels gesloten op Goede Vrijdag na 19.00 uur, op 4 mei na 19.00 uur en op 24 december na 19.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen