Paraplu in de aanslag: De herfst is in aantocht

Print
Paraplu in de aanslag: De herfst is in aantocht

Archiefbeeld ter illustratie. Afbeelding: AD/ANP

Met de warme temperaturen dit weekeinde lijkt het nog ver weg, maar de herfst is wel degelijk in aantocht. Zondag schijnt de zon nog volop op veel plekken in Nederland, maar vanaf maandag mag de paraplu weer uit de kast.

In het laatste weekend van de astronomische zomer werden we volgens Weerplaza nog getrakteerd op warmte met maxima van 21 tot 27 graden en veel zonneschijn. Maar dat gaat veranderen. Met de start van de astronomische herfst slaat het weer om. Nadat op maandag een frontensysteem ons land is gepasseerd, draait de wind naar het zuidwesten en kunnen meerdere storingen ons land vanuit het zuidwesten in de laatste dagen van september bereiken.

Storm

Alsof dat nog niet genoeg is krijgen we op dinsdag en woensdag te maken met de restanten van de tropische storm Humberto. Het gaat bij ons zorgen voor buien. Ook de tweede helft van de week ziet er nat uit. Elke dag is de paraplu nodig want de atmosfeer is vrij onstabiel dus komen er soms buien voor. Daarbij is de lucht vrij vochtig en is het vaak bewolkt. De zon komt slechts af en toe tevoorschijn. De temperaturen gaan zo rond de 20 graden uitkomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen