OP festival opent cultuurseizoen Horst

Hosema.

Hosema. © OP festival

De achtste editie van het OP festival vindt plaats op zondag 29 september in Horst. Het jaarlijks terugkerende culturele festival biedt een mix aan lokale artiesten, als voorproefje op het nieuwe culturele seizoen.

Rob Stikkelbroeck

Het OP festival vindt plaats in het hart van de gemeente Horst aan de Maas. Op het Lambertusplein presenteren diverse modezaken tijdens twee wervelende shows de nieuwste najaarsmode. De winkels in het centrum zijn speciaal voor deze gelegenheid geopend.

Op het Wilhelminaplein staan twee podia waar lokale artiesten hun kunsten laten zien. Denk aan zang door het Meuleveld Kinderkoor, AMC, dansers en danseressen van Froxx, ballet, Hosema, drummers van `t Slaagveld en bands als Vendetta Drive en Ashtray Leaves.

Het festival wordt traditioneel afgesloten door de Muzikantine die speciaal voor de gelegenheid enkele bijzondere bands samenstellen en muzikanten uitdagen om de muzikale grenzen te verkennen.

Cultuurprijs

Sinds 2013 wordt tijdens OP festival ook de Cultuurprijs uitgereikt. De Cultuurprijs is geen wedstrijd, maar schijnt een lampje op bijzondere culturele prestaties. Vorig jaar werd de cultuurprijs toebedeeld aan musicalster Renee van Wegberg.

Het festival is gratis toegankelijk en start in de middag om 13.30 uur, het programma eindigt rond de klok van 19.00 uur. Info: www.op-festival.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee