‘Weesbeelden’ krijgen afwisselend plek op Venlose rotonde

Print
‘Weesbeelden’ krijgen afwisselend plek op Venlose rotonde

Op de rotonde bij appartementencomplex Sliënberg in Venlo komt ieder jaar een ander kunstwerk te staan. Afbeelding: Google Street View

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Er komt ieder jaar een ander kunstwerk te staan op de rotonde bij appartementencomplex Sliënberg aan de Maaskade in Venlo. Op een nieuw permanent voetstuk is telkens plaats voor een ‘weesbeeld’ dat nu nog opgeslagen is bij een kunstenaar, gemeente of instelling. Inwoners van Venlo bepalen ieder jaar welk beeld op de rotonde komt te staan.

Het initiatief is onderdeel van kunstproject Sokkels van Verbeelding, een samenwerking tussen de gemeente Venlo en Museum Van Bommel van Dam. Volgens de gemeente wordt met dit project ‘een podium gecreëerd voor mensen en zaken uit de stad die normaal gesproken onderbelicht blijven’. De kosten bedragen tot en met 2023 zo’n 43.000 euro.

Er komt ook een verplaatsbare sokkel die gaat reizen door buurten en wijken. Het is de bedoeling dat bijzondere inwoners via kunstopdrachten geëerd gaan worden. Voor dit gedeelte van het project, dat 20.000 euro kost, is nog onvoldoende budget beschikbaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →