‘Weesbeelden’ krijgen afwisselend plek op Venlose rotonde

Print
‘Weesbeelden’ krijgen afwisselend plek op Venlose rotonde

Op de rotonde bij appartementencomplex Sliënberg in Venlo komt ieder jaar een ander kunstwerk te staan. Afbeelding: Google Street View

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Er komt ieder jaar een ander kunstwerk te staan op de rotonde bij appartementencomplex Sliënberg aan de Maaskade in Venlo. Op een nieuw permanent voetstuk is telkens plaats voor een ‘weesbeeld’ dat nu nog opgeslagen is bij een kunstenaar, gemeente of instelling. Inwoners van Venlo bepalen ieder jaar welk beeld op de rotonde komt te staan.

Het initiatief is onderdeel van kunstproject Sokkels van Verbeelding, een samenwerking tussen de gemeente Venlo en Museum Van Bommel van Dam. Volgens de gemeente wordt met dit project ‘een podium gecreëerd voor mensen en zaken uit de stad die normaal gesproken onderbelicht blijven’. De kosten bedragen tot en met 2023 zo’n 43.000 euro.

Er komt ook een verplaatsbare sokkel die gaat reizen door buurten en wijken. Het is de bedoeling dat bijzondere inwoners via kunstopdrachten geëerd gaan worden. Voor dit gedeelte van het project, dat 20.000 euro kost, is nog onvoldoende budget beschikbaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen