‘t Muulke

Theaterprijzen voor toneelgroepen uit Gennep en Sittard

Print
Theaterprijzen voor toneelgroepen uit Gennep en Sittard

Tijdens de Aovend van ’t Muulke werden diverse prijzen uitgereikt. Afbeelding: Toneelhuis LFA

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Sittard / Kerkrade / Eys / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Tegelen / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Toneelvereniging Matigheid en Genoegen uit Gennep en Pitboel Art School uit Sittard hebben dit weekend in Weert de jaarlijkse theaterprijs ’t Muulke in ontvangst mogen nemen.

Het Noord-Limburgse gezelschap kreeg de prijs in de categorie meest opvallende voorstelling voor de uitvoering van ‘Alice in Wonderland’, Pitboel won in de categorie meest opvallende jeugdvoorstelling met ‘Oorlogsbrieven’.

Tijdens D’n Aovend van ‘t Muulke, de jaarlijkse uitreiking van de provinciale stimuleringsprijzen op het gebied van amateurtoneel, werden prijzen in diverse categorieën uitgereikt. Paul Peeters van Speelgroep Tosjopa uit Tegelen kreeg die voor meest opvallende man in een grote rol voor zijn optreden in ‘Det geld(t) neet miër’. De prijs voor meest opvallende vrouw in een grote rol was voor Kirsten Laumen, die Geraldine speelde in ‘Bij d’r Frens’ door Toneelvereniging Excelsior uit Kerkrade.

Marian Schulpen en Petra Erkens van Toneelclub Euverhaove uit Sittard kregen samen de prijs voor meest opvallende vrouw in een kleine rol. Ze speelden de ‘Zussen Kip’ in de voorstelling ‘Bolero’. De prijs voor meest opvallende man in een kleine rol ging naar Henry Breukers van Toneelvereniging Krottepoffers uit Nederweert voor diens optreden als ‘Hond Bello’ in het stuk ‘Gedonder om de Boerderij’.

Verdienstelijk

De Schaduwprijs, die wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd op zeer betrokken en verdienstelijke wijze achter de schermen inzetten voor amateurtoneel, kwam terecht bij Jack Peeters van diezelfde vereniging uit Nederweert. De prijs voor meest opvallende vormgeving ging naar Toneelvereniging De Speelman uit Eys voor ‘Veugelke op de camping’.