Koninklijke onderscheiding voor Huub Minten

Huub Minten werd onderscheiden door burgemeester Raymond Vlecken. © Scouting Pius XII

Tijdens het feestweekend van het 60-jarig jubileum van Scouting Pius XII uit de Kakert, heeft Huub Minten een Koninklijk onderscheiding in ontvangst mogen nemen van burgemeester Raymond Vlecken.

Redactie

Huub zet zich al zo’n 30 jaar in voor Scouting Pius XII. Mede door zijn inzet, is de vereniging gegroeid van een club met 35 leden begin jaren negentig tot 175 leden in 2019. Als lid van de bouwcommissie heeft Huub zijn ondernemerschap ingezet om een nieuw gebouw te realiseren. Ook zette Huub zich als vrijwilliger in voor allerlei activiteiten zoals de scoutingloterijen, de wafelverkoop, zomerkampen, promotieactiviteiten en ledenwerfacties.

Huub zet zich daarnaast ook in bij andere clubs. Fluit- en Tambourcorps St. Paulus bracht een serenade ter gelegenheid van zijn onderscheiding. Al bijna 25 jaar ondersteunt hij geheel belangeloos het corps. Hij verzorgt het transport van de instrumenten en de inwendige mens bij optredens en stelt al jaren ruimten ter beschikking voor verenigingsactiviteiten.

Sinds 2004 draagt Huub ook Poolse kinderen een warm hart toe via de Stichting Bruggen van Vriendschap, waarvan hij beschermheer is. Door zijn ondersteuning kunnen 40 arme Poolse kinderen uit Sejny deelnemen aan vakantieweken in Landgraaf en omgeving.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal