Opera Don Giovanni in Theater Heerlen

Print
Opera Don Giovanni in Theater Heerlen

André Morsch in de rol van Don Giovanni. Afbeelding: Marco Borggreve

Heerlen / Hoensbroek -

Het Orkest van de Achttiende Eeuw, Cappella Amsterdam, speelt donderdag 10 oktober om 19.30 uur de opera Don Giovanni in Theater Heerlen. Dit werk is van de componist Wolfgang Amadeus Mozart.

Het is de vijfde Mozartopera waarmee het Orkest van de Achttiende Eeuw op tournee gaat. Met deze ‘Opera der Opera’s’ vinden tien semiscenische uitvoeringen plaats.

Wat de zangerscast betreft traden bariton André Morsch (titelrol) en mezzosopraan Paula Murrihy (Donna Elvira) respectievelijk op in Ein deutsches Requiem (2018) en La clemenza di Tito (2017). Hun stemsoortgenoten Henk Neven (Leporello) en Rosanne van Sandwijk (Zerlina) speelden in La clemenza di Tito. De Amerikaanse sopraan Katharine Dain (Donna Anna) en haar landgenoot de tenor Thomas Cooley (Don Ottavio) gelden als jonge talenten die momenteel aan een succesvolle internationale carrière werken. Net als Dain en Cooley maakt de Nederlandse bariton Berend Eijkhout (Masetto) zijn debuut bij het Orkest van de Achttiende Eeuw. De Britse bariton en goede bekende van het orkest David Wilson-Johnson vertolkt de rol van Il Commendatore.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen