Sport en vertier gaan samen op kermis Belfeld

Print
Sport en vertier gaan samen op kermis Belfeld

De jaarlijkse Kermisloop is één van de hoofdattracties. Afbeelding: ING Image

Belfeld -

Sport en muziek zijn ook dit jaar de hoofdattracties van de Belfeldse kermis. Van 27 tot 30 september is het Muldersplein een bron van vertier.

De Stichting Cultuur en Sport organiseerde de kermis vorig jaar voor het eerst met Rock ’n Rollercoaster en heeft de samenwerking verlengd en uitgebreid. In de Biergarten op het Muldersplein en in en rond de Hamar wordt een programma met optredens van artiesten en andere activiteiten aangeboden. Daarnaast is er op zaterdag een wandeltocht en zondag een hardloopwedstrijd. De stichting is een coöperatie van voetbalclub Belfeldia en harmonie Kunst Na Arbeid.

Voor de wandeltocht zijn andermaal routes van 7, 14 en 21 kilometer uitgestippeld. Starten kan van 8.00 uur tot 11.00 uur (21 km), 12.00 uur (14 km) en 13.00 uur (7 km) vanuit de Hamar, het inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro. Kinderen tot twaalf jaar betalen een euro minder.

Zondag wordt er ook gelopen, maar dan in hoog tempo. De Kermisloop is in 2017 vernieuwd. Geen rondje om de kerk meer, maar een parcours van exact vijf kilometer door het centrum en buitengebied van Belfeld. Langs de route zorgen kapellen samen met de aanwonenden voor sfeer. De start en finish is op de Julianastraat nabij de Hamar. Er zijn verschillende afstanden en categorieën, van de bambinoloop over 600 meter tot de 5 en 10 km. Voorinschrijven kan tot 25 september via www.inschrijven.nl. Er is een gezamenlijke warming-up op het Stevensplein.

Alle informatie over starttijden en deelnamekosten staat op www.cultuurensportbelfeld.nl. De straten die in het parcours zijn opgenomen, zijn tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →