Smakt-Holthees herdenkt oorlogsslachtoffers

Print
Smakt-Holthees herdenkt oorlogsslachtoffers

Het oorlogsmonument in Smakt-Holthees. Afbeelding: Dorpsraad Smakt -Holthees

Smakt -

De gemeenschap Smakt-Holthees herdenkt zondag de dorpsgenoten die omgekomen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. De herdenking start om 11.00 uur met een H. Mis in de Sint Jozefkerk in Smakt en is voor iedereen toegankelijk.

Na de mis gaat het gezelschap in stille tocht naar het Oorlogs- en Vredesmonument waar nog een plechtige herdenking volgt. Na afloop is in het Pelgrimshuis de presentatie van het boekje met verhalen over leven in vrijheid, verteld door inwoners van Smakt-Holthees. Twintig mensen vonden in Smakt door oorlogsgeweld de dood, waaronder acht kinderen. De jongste was vier maanden oud.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen