Archeologen vragen hulp bij opgraving Romeinse statio in Genooi

Print
Archeologen vragen hulp bij opgraving Romeinse statio in Genooi

Afbeelding van een statio. Afbeelding: Stichting Erfgoed Venlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Op de Maasoever in Genooi wordt zondag 13 oktober gespeurd naar overblijfselen uit de Romeinse tijd. Alle hulp is welkom.

Eerder aangetroffen archeologische resten wijzen er op dat tussen de Genuujerie bij de kapel van Genooi aan de Groeneweg en de Maas mogelijk een halteplaats lag waar reizigers konden eten, baden en overnachten en tevens van paarden kon worden gewisseld. Maar het zou ook een wachttoren of een pottenbakkersoven kunnen zijn. Om meer duidelijkheid te krijgen, willen archeologen het speurwerk uitbreiden. In het kader van de Nationale Archeologiedagen roept Stichting Erfgoed Venlo vrijwilligers op tussen 11.00 en 15.00 uur mee te helpen bij het onderzoek. Iedereen kan meedoen, metaaldetectoren worden beschikbaar gesteld.

Venlo werd in de eerste eeuw na Christus door de Romeinen gesticht als een wegdorp, oftewel vicus, en maakte tot halverwege de vierde eeuw deel uit van het Romeinse rijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen