Horst aan de Maas zet in op rookvrije generatie

Print
Horst aan de Maas zet in op rookvrije generatie

Met rookvrije sportclubs zet de gemeente in op een rookvrije generatie in de toekomst. Afbeelding: De Gezondste Sportkantine Horst aan de Maas

Horst -

Voor de volgende inspiratiebijeenkomst van de Gezondste Sportkantine Horst aan de Maas kiest op maandag 30 september is gekozen voor het thema ‘Een rookvrije sportclub voor een rookvrije generatie’. Locatie is Sportcentrum Anco aan de Venrayseweg 114 in Horst waar de bijeenkomst om 19.30 uur begint.

Steeds meer sportclubs in Nederland besluiten dat roken binnen hun accommodatie niet meer is toegestaan. In Horst komen als eerste Bart Verheijden van de gemeente Venlo en Kevin Janssen van voetbalvereniging Irene aan het woord. Bart is namens de gemeente Venlo betrokken bij het rookvrij maken van sportclubs en andere accommodaties. Als partner van de Rookvrije Generatie vertelt hij waarom rookvrij opgroeien belangrijk is voor ieder kind in Nederland. De dramatisch gevolgen van roken komen tijdens zijn presentatie aan bod. Kevin Janssen legt uit waarom hij namens zijn club Irene het initiatief nam voor een rookvrije sportclub. Hij laat zien hoe de voetbalvereniging zelf stap voor stap aan de slag ging met een rookvrije omgeving. Aansluitend vertelt Patrick Bierens van Anco Lifestyle Centre over hun ervaring met een rookvrije sportaccommodatie. Hij gunt de gasten bovendien een kijkje in zijn gezonde sportkantine. De avond wordt besloten met een korte quiz voor de bezoekers. Wie wil deelnemen aan de bijeenkomst kan zich aanmelden via info@vdsterren.com of tel. 06-13518065.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen