Video: Gemaskerde man haarscherp gefilmd bij nachtelijke brandstichting in boerderij

Print

De brandstichter in actie. Video: HBvL

Bewakingscamera’s legden dit weekend haarscherp een nachtelijke brandstichting vast in een boerderij in Belgisch-Limburg.

Te zien is hoe een gemaskerde man de voordeur, de gevel en een garagepoort met een brandbare vloeistof begieten vanuit een jerrycan.

Vervolgens steekt hij de zaak in de fik, gooit nog een ruit in en rent ervandoor, samen met een tweede man die er ook bij was.

Het gebeurde zondagochtend rond 5.00 uur in het plaatsje Hoepertingen. De bewoners werden wakker door het gestommel, maar konden niet naar buiten vanwege de vlammen. De brandweer bracht hen even later alsnog in veiligheid. Ze bleven ongedeerd.

De politie onderzoekt de zaak.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen