Oostenrijks echtpaar bestelt kleding uit Nederland en krijgt 25.000 xtc-pillen thuis

Print
Oostenrijks echtpaar bestelt kleding uit Nederland en krijgt 25.000 xtc-pillen thuis

Een Oostenrijks echtpaar bestelde kleding via een Nederlandse webwinkel en ontving tot hun grote schrik 25.000 xtc-pillen. Afbeelding: Politiefoto/AD

Een echtpaar uit het Oostenrijkse Linz heeft bij kleding die het via een Nederlandse webwinkel had besteld 25.000 xtc-pillen ontvangen, ter waarde van ongeveer een half miljoen euro.

De Oostenrijkse politie meldt maandag dat het pakket met de pillen eigenlijk voor Schotland was bestemd.

De pakketten werden enkele maanden geleden bij het Oostenrijkse paar (58 en 59 jaar oud) bezorgd. Bij aanname van de pakketjes van de postbode viel al op dat een ervan wel erg zwaar was. Het echtpaar schrok zich een hoedje toen bleek dat er duizenden pillen in de doos zaten. ,,We zaten net aan het ontbijt. Ik stond perplex toen ik de inhoud zag. Voor mij leken het duizenden steentjes’’, vertelt de vrouw aan lokale media.

Het stel bracht het pakket met de drugs terug naar het postkantoor. De politie werd ingeschakeld. Die heeft achterhaald dat de xtc voor een adres in Schotland bestemd was. De persoon in Schotland die de pillen had besteld, is aangehouden. Hoe het pakket in Oostenrijk terecht is gekomen, is onduidelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen