Zeg ’t maar…Gert Enning

Print
Zeg ’t maar…Gert Enning

Gert Enning (r.) in de rol van speaker. Afbeelding: Facebook fanfare Caecilia

Ubachsberg / Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Twee totaal verschillende concerten in tien dagen tijd. Secretaris Gert Enning van Fanfare St. Caecilia Ubachsberg over dit huzarenstukje.

Het Bevrijdingsconcert op 17 september en het Feestconcert 6x11 jaar VV Durchströpere op vrijdag 27 september om 20.00 uur in de Auw Sjoeël. Hoe verzin je het?

“Het is ons overkomen. Die twee bijzondere gelegenheden in Voerendaal kwamen toevallig tegelijkertijd op ons pad. Wij voeren het met veel plezier uit, maar het is natuurlijk wel een forse belasting. Je ontkomt niet aan een extra repetitie op zondag. Dan wordt eventjes gegromd, maar de muzikanten komen wel!”

Oefen jij ook extra?

“Als secretaris ben ik het enige niet-spelend bestuurslid. Ben wel de speaker bij alle gelegenheden. De ene keer heel serieus en komende vrijdag met een kwinkslag.”

Twee verschillende repertoires. Is dat lastig?

“Dat valt op zich mee. Tijdens de repetities zorgt de dirigent voor een gezonde mix. Aan de ene kant het bevrijdingsconcert met herinneringen aan bijvoorbeeld Vera Lynn en voor komende vrijdag van elk decennium een herkenbare compositie. Iets van The Beatles uit de jaren zestig, Abba Gold vertegenwoordigt de zeventiger jaren, het A-team herinnert aan de jaren tachtig, The Lion King was in de jaren negentig populair, de eeuwwisseling is voor Guus Meeuwis en Sky Fall van James Bond stamt uit 2012.”

Helemaal niks van carnaval?

“Jawel hoor. Een nummer. De kraker Vier Zunt van Gen Berg mag natuurlijk niet ontbreken. En na ons treedt brassensemble Koperpoets op. Dat wordt ongetwijfeld volop vrolijkheid in de Auw Sjoeël. ”

Jij bent toch zelf niet van Ubachsberg?

“Klopt, maar ik woon inmiddels wel al 27 jaar hier. Geboren en getogen ben ik echter in Simpelveld.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen