Vier landen akkoord over opvang migranten

Print
Vier landen akkoord over opvang migranten

Afbeelding: ANP

Malta heeft met Italië, Duitsland en Frankrijk een tijdelijk akkoord bereikt over de opvang van migranten. Migranten die vanuit Afrika de Middellandse Zee oversteken, worden verdeeld onder de vier landen.

De deal zal op 8 oktober tijdens een vergadering worden voorgelegd aan andere Europese lidstaten.

Veel migranten zitten soms weken vast op reddingsschepen omdat Italië en Malta de schepen niet willen laten aanmeren. Soms gebeurt dat wel, maar lang niet altijd. Ze vrezen dat de volledige verantwoordelijkheid voor de migranten dan bij hen komt te liggen, en dat willen ze niet. Beide landen eisen dat ook andere lidstaten migranten opnemen. Pas als dat gebeurt, worden de havens opengesteld voor migrantenschepen.

Details van het nieuwe akkoord zijn niet bekendgemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen