Manifest naar Kamer: ‘Schaf verplichte Marokkaanse nationaliteit af’

Print
Manifest naar Kamer: ‘Schaf verplichte Marokkaanse nationaliteit af’

Afbeelding: Getty Images

Een groep Marokkaanse Nederlanders roept de Nederlandse overheid en de samenleving op hen te steunen in hun strijd tegen de verplichte Marokkaanse nationaliteit. Voor die tweede nationaliteit hebben ze niet vrijwillig gekozen.

Die wordt hen opgedrongen, kunnen ze niet afleggen en is ook nog ,,onlosmakelijk verbonden met angst en onvrijheid”, meldt de Volkskrant.

Twaalf Nederlandse Marokkanen, mannen en vrouwen van 18 tot 65 jaar, onder wie studenten, journalisten en maatschappelijk ondernemers, hebben een manifest met die strekking naar alle fracties van de Tweede Kamer gestuurd. Meer Marokkaanse Nederlanders steunen het manifest, maar ondertekenen het volgens de krant niet uit angst voor repercussies van Rabat.

,,Wij willen vrij zijn om al dan niet te kiezen voor een dubbele nationaliteit en niet verplicht worden door een vreemde mogendheid tot een levenslang onderdaan zijn van een staat waar wij geen binding mee wensen”, schrijven de twaalf in het manifest.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →