‘Tientallen personen beveiligd na moord op advocaat’

Print
‘Tientallen personen beveiligd na moord op advocaat’

Een lid van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). Afbeelding: ANP

Na de moord op advocaat Derk Wiersum zijn voor tientallen personen extra veiligheidsmaatregelen getroffen, meldt de NOS op basis van meerdere bronnen.

Twintig tot dertig mensen zouden extra worden beveiligd. Het gaat om onder meer rechters en officieren van justitie die betrokken zijn bij het proces tegen Ridouan Taghi of zaken die daaraan gerelateerd zijn.

Lees ook: ‘Verklaring na besloten deel proces moordbende Taghi’

De extra beveiliging is zowel zichtbaar als onzichtbaar. Bij sommigen is een camera geplaatst. Bij anderen surveilleert de politie vaker in de straat. Ook zijn er mensen die 24 uur per dag persoonsbeveiliging krijgen van de DKDB. Dat is de dienst die onder meer bescherming biedt aan leden van het Koninklijk Huis en aan PVV-leider Geert Wilders.

Lees ook: ‘Mogelijk anonieme advocaten voor zware strafzaken’

Hoe lang de veiligheidsmaatregelen van kracht blijven, is onduidelijk volgens de bronnen van de omroep. Dit hangt af van de ernst van de dreiging en het strafrechtelijk onderzoek naar de moord op Wiersum.

Lees ook: Grapperhaus: ‘Iedereen die lijntje snuift, financiert misdadigers’

Minister Ferd Grapperhaus kondigde vorige week al aan te laten onderzoeken wat nodig is om advocaten ,,veilig en ongestoord” hun werk te laten doen.