Politie blundert: onschuldige journalist opgepakt voor vliegtuigkaping

Print
Politie blundert: onschuldige journalist opgepakt voor vliegtuigkaping

Een van de kapers laat zien dat hij een vuurwapen heeft waarmee hij de gezagvoerder onder schot houdt tijdens diens interview met de media op het vliegveld van Beirut. Afbeelding: Screenshot YouTube

De Griekse politie heeft de 65-jarige Libanees vrijgelaten die vorige week werd gearresteerd op verdenking van het kapen van een vliegtuig en de moord op een Amerikaanse marinier in 1985.

De arrestant blijkt een Libanese journalist te zijn met dezelfde naam als de kaper. Hij heeft volgens de politie niets met de kaping te maken.

Arrestatiebevelen

Tegen de gezochte Libanees staan twee arrestatiebevelen uit. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de kaping op 14 juni 1985 van een TWA-toestel. Daarbij werd een Amerikaanse marinier doodgeschoten.

Het vliegtuig was met 153 passagiers onderweg van de Egyptische hoofdstad Caïro naar het Amerikaanse San Diego met tussenstops in Athene, Rome, Boston en Los Angeles.

Gekaapt

Het toestel werd gekaapt nadat het van Athene was opgestegen. De kapers eisten de vrijlating van zevenhonderd sjiitische gevangenen uit Israëlische hechtenis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →