Video: Area 51-vlogger maakt vierdelige serie over incident in Amerika

Print

Stukje uit video Govert Sweep over Area 51. Video: YouTube

Govert Sweep, die onlangs samen met collega-vlogger Ties Granzier werd gearresteerd na het betreden van verboden gebied rond het zwaar beveiligde Area 51 in Nevada, komt met een vierdelige YouTube-serie over het incident. Daarin vertelt hij over hun intenties achter de actie, waarom ze werden gearresteerd en hoe de nachten in de gevangenis bevielen.

Het eerste deel van de serie, Storming Area 51 getiteld, staat inmiddels online. De naam van de serie verwijst naar de gelijknamige Facebookpagina, waar UFO-gelovers werden opgeroepen massaal het verboden gebied te betreden. In het eerste deel vertelt Govert dat Granzier en hij de ‘mysterieuze plek’ wilden ontdekken en daarom besloten naar Nevada af te reizen.

Lees ook: Voor Goverts ‘Area 51’-serie resten wat telefoonshots en papierwerk

Waarheid

Volgens hem is alles wat in de media is verteld ‘heel anders dan wat er daadwerkelijk is gebeurd’. Maar wat er dan precies anders zou zijn, vertelt hij niet. Dat belooft hij in het volgende deel van de serie uit de doeken te doen, bijvoorbeeld met ‘beelden en geluidsfragmenten vanuit de gevangenis’. In het eerste deel gaat Govert vooral in op de geschiedenis van het gebied en bestaande complottheorieën.

Niet voor de views

De vloggers zeiden onlangs nog niet naar Area 51 te zijn gegaan voor de views. De actie legt hen echter geen windeieren; het eerste deel van de serie is al ruim 368.000 keer bekeken.

Lees ook: ‘YouTubers Ties en Govert aangeslagen door nieuwe celstraf’

Vrijgelaten na schikking

De twee vloggers werden afgelopen week vrijgelaten na het treffen van een schikking. Ze verklaarden schuldig te zijn aan het betreden van verboden terrein en illegaal parkeren en kregen ieder een boete van ruim 2000 euro. Ze zeiden toen al spijt te hebben van hun actie, vooral omdat ze zich niet goed hadden voorbereid.