College: jaarlijks een ton voor Omroep Horst aan de Maas

Print
College: jaarlijks een ton voor Omroep Horst aan de Maas

College trekt ton subsidie per jaar uit voor lokale omroep Horst aan de Maas Afbeelding: De Limburger

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Elk jaar een ton subsidie voor de nieuwe omroep Horst aan de Maas. En daarbovenop in 2020 en 2021 nog eenmalig 22.093 euro extra zodat de zender zich kan ontwikkelen. Plus een lening van 75.000 euro voor nieuwe apparatuur.

Die bedragen staan in een voorstel dat het Horster college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Volgens het college is 2020 een jaar van transitie en verandering bij de lokale omroep. Die moet professioneler en kwalitatief beter worden. Een nauwe samenwerking met Omroep Venlo zou daar onder meer voor kunnen zorgen.

Gasthoês

Daarnaast is het zaak dat Omroep Horst aan de Maas in de loop van 2020 in het verbouwde Gasthoês trekt. De lokale omroep heeft eerder al aan het Horster gemeentebestuur laten weten dat de jaarlijkse subsidie - dat was 25.000 euro - flink omhoog moet als er meer kwaliteit wordt geëist. Mocht de gemeenteraad groen licht geven, dan wordt de subsidie opgeschroefd naar 100.000 euro per jaar.

Lening

Dat is iets minder dan de 2,55 euro per inwoner van Horst aan de Maas die de omroep graag wil hebben. De lening van 75.000 euro kan de omroep overigens terugbetalen mits de ambities die nu in het businessplan staan ook waargemaakt worden. In een raadsinformatiebrief schrijft het college: „Worden plannen geen werkelijkheid, dan staat de mogelijkheid tot terugbetalen onder druk.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →