Alzheimer Café Amstenrade over omgaan met gedragsveranderingen bij dementie

Print
Alzheimer Café Amstenrade over omgaan met gedragsveranderingen bij dementie

Afbeelding: ANP XTRA

Amstenrade / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Oirsbeek / Nuth -

Gedragsveranderingen komen bij dementie veel voor. Van achterdocht tot euforie, van het wegvallen van de drang om iets te ondernemen, het uitblijven van een enthousiaste reactie bij het zien van naasten tot onophoudelijk herhalen, onrust en agressie.

Woensdagavond 2 oktober geven Flora Vruggink, psycholoog en Mirjam Raets, verpleegkundig gedragsconsulent van Cicero zorggroep, uitleg over de meest voorkomende vormen van probleemgedrag. Ze staan stil bij de gevolgen van gedragsveranderingen op mantelzorgers, de moeilijkheden, onmacht en wisselwerkingen die kunnen ontstaan. Daarnaast is er ruimte voor vragen waaronder: bij wie kan ik terecht om hierover te praten?

Deze avond van het Alzheimer Café Amstenrade vindt plaats in de recreatieruimte De Gasterij van Zorgcentrum Elvira/Leontine, De Gijselaar 10 te Amstenrade. De zaal is open vanaf 19.00 u. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt omstreeks 21.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen