Dialezing over Tweede Wereldoorlog in Maaslandcentrum

Print
Dialezing over Tweede Wereldoorlog in Maaslandcentrum

De leerlingen van de twee brugklassen van de Scholengemeenschap Groenwald in Stein hebben het verzetsmonument van kapelaan Jan Willem Berix geadopteerd. Afbeelding: Arnaud Nilwik

Elsloo / Urmond / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

IVN Elsloo in samenwerking met DOP Elsloo en het Streekmuseum verzorgen een lezing in het teken van de 75 jarige bevrijding van de gemeente Stein.

Deze wordt maandag 7 oktober gegeven door Guus Peters in het Maaslandcentrum van Elsloo. Het onderwerp is: ‘Het wel en wee tijdens de crisis en bezetting gedurende de Tweede Wereldoorlog’. Guus Peters heeft op basis van de archieven en ervaringen van de in maart 2018 overleden Harie Rouvroye (Streekmuseum Elsloo) een presentatie samengesteld over de oorlogsgebeurtenissen in de hele gemeente Stein. Naast het belichten van het dagelijkse leven gedurende de bezetting in Elsloo, Stein, Urmond en Berg aan de Maas, besteedt Guus Peters ook aandacht aan belangrijke thema’s als voorspel Tweede Wereldoorlog, inval en bevrijding van de Maaskant. Aanvang 20.00 uur, entree gratis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen