Dankzij familiepad kunnen ook mindervaliden genieten van natuur Mookerheide

Print
Dankzij familiepad kunnen ook mindervaliden genieten van natuur Mookerheide

Ook mindervaliden kunnen straks de natuur in op de Mookerheide. Afbeelding: Natuurmonumenten.

Mook -

Vereniging Natuurmonumenten opent komend voorjaar op de Mookerheide een wandelroute die ook voor mindervaliden geschikt is.

De vereniging wil natuur toegankelijker maken voor iedereen. Dankzij een financiële injectie van de Nationale Postcode Loterij van 1,9 miljoen euro zijn inmiddels in verschillende natuurgebieden 27 routes geschikt gemaakt voor mindervaliden. Daar komen de komende maanden nog dertien wandelpaden bij.

Om deze routes geschikt te maken voor mensen met een lichamelijke beperking, worden paden verhard en voorzien van nieuwe bewegwijzering. Ook worden er bankjes en nieuwe informatieborden geplaatst.

,,Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een bezoek aan de natuur mensen gelukkiger én gezonder maakt’’, vertelt Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten. ,,Wij vinden dat iedereen de kans moet hebben om van de natuur te genieten. Oók de vier miljoen Nederlanders voor wie het, door een beperking, niet vanzelfsprekend is om de natuur in de gaan.”

In Limburg zijn twee wandelroutes al eerder geschikt gemaakt voor iedereen: een op de Brunssummerheide en een bij Ohé en Laak. Op de website natuurmonumenten.nl/routes zijn de routes te downloaden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →