Dankzij familiepad kunnen ook mindervaliden genieten van natuur Mookerheide

Print
Dankzij familiepad kunnen ook mindervaliden genieten van natuur Mookerheide

Ook mindervaliden kunnen straks de natuur in op de Mookerheide. Afbeelding: Natuurmonumenten.

Mook -

Vereniging Natuurmonumenten opent komend voorjaar op de Mookerheide een wandelroute die ook voor mindervaliden geschikt is.

De vereniging wil natuur toegankelijker maken voor iedereen. Dankzij een financiële injectie van de Nationale Postcode Loterij van 1,9 miljoen euro zijn inmiddels in verschillende natuurgebieden 27 routes geschikt gemaakt voor mindervaliden. Daar komen de komende maanden nog dertien wandelpaden bij.

Om deze routes geschikt te maken voor mensen met een lichamelijke beperking, worden paden verhard en voorzien van nieuwe bewegwijzering. Ook worden er bankjes en nieuwe informatieborden geplaatst.

,,Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een bezoek aan de natuur mensen gelukkiger én gezonder maakt’’, vertelt Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten. ,,Wij vinden dat iedereen de kans moet hebben om van de natuur te genieten. Oók de vier miljoen Nederlanders voor wie het, door een beperking, niet vanzelfsprekend is om de natuur in de gaan.”

In Limburg zijn twee wandelroutes al eerder geschikt gemaakt voor iedereen: een op de Brunssummerheide en een bij Ohé en Laak. Op de website natuurmonumenten.nl/routes zijn de routes te downloaden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen