Den Haag

Seniorenclubs dagen Staat voor rechter om pensioenen

Print
Seniorenclubs dagen Staat voor rechter om pensioenen

Afbeelding: ANP

Twee seniorenorganisaties slepen de Nederlandse staat voor de rechter in Den Haag.

Zij zijn van mening dat de Nederlandse pensioenwetgeving in strijd is met Europese regels, waardoor pensioenen ten onrechte al jaren niet meer worden verhoogd en er binnenkort mogelijk zelfs weer gekort moet worden.

Het gaat om Stichting PensioenBehoud en KBO-Brabant. Zij worden gesteund door onder meer de Vereniging van Gepensioneerden Pensioenfonds PGB (VVG-PGB). De partijen wijzen erop dat Nederland verreweg de laagste rekenrente hanteert in Europa, met alle gevolgen van dien.

Volgens hun betoog zou de Europese richtlijn op basis waarvan de Staat voor de extreem lage rekenrente heeft gekozen, eigenlijk helemaal niet gelden voor het merendeel van de Nederlandse pensioenfondsen. De richtlijn geldt alleen voor fondsen die een gegarandeerd pensioen uitkeren, aldus de organisaties. „De meeste pensioenen zijn echter niet gegarandeerd: indexatie blijft al jaren uit, er is reeds gekort en nieuwe kortingen dreigen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →