Ouders willen schaduw op schoolplein Thorn

Print
Ouders willen schaduw op schoolplein Thorn

De speelplaats annex parkeerplaats, rechts naast basisschool De Koningsspil. Afbeelding: Archief De Limburger/Jeroen Kuit

Thorn -

De ouderraad van basisschool De Koningsspil is een petitie gestart vanwege het uitblijven van een oplossing voor het zonovergoten en saaie schoolplein.

In 2015 werd het plein naast de school, als onderdeel van de brede maatschappelijke voorziening aangelegd. Het schoolplein doet tevens dienst als parkeerplaats in het weekeinde voor harmonie Sint Michaël en als locatie voor evenementen zoals de kermis. Een speelvoorziening of schaduwplekken zijn er niet vanwege het multifunctionele gebruik. De ouderraad hoopt nu met een petitie de gemeente te bewegen actie te ondernemen.

Eerder pleitte de ouderraad via een petitie met succes voor een hek om het plein zodat leerlingen niet zomaar tijdens schooluren het terrein konden verlaten.

Directeur Jack Munnecom van De Koningsspil zegt in gesprek te zijn met de gemeente over een mogelijke oplossing. “Er zijn keuzes gemaakt bij de bouw van de school, ook door ons, die nu voor problemen zorgen. Een gebrek aan schaduw is daar een voorbeeld van. Maar ook het multifunctioneel gebruik van het plein. Er kan geparkeerd worden en is ook het terrein voor de kermis. Dat gebruik zorgt ervoor dat het niet zo makkelijk is om zomaar een boom te plaatsen. Maar we zijn in overleg met de gemeente over schaduwplekken en een speelvoorziening voor de oudere jeugd. Want daar ontbreekt het ook aan.”

De gemeente Maasgouw kon gisteren niet reageren.

De Koningsspil, de voormalige basisschool Sint Jozef, is sinds 2015 gehuisvest in de brede maatschappelijke voorziening ‘De Wieken’, samen met de kinderopvang, de bibliotheek en het jeugdwerk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →