Kevin Hofland draagt kist bij uitvaart Fernando Ricksen

Print
Kevin Hofland draagt kist bij uitvaart Fernando Ricksen

Eerbetoon tijdens Vitesse-Fortuna. Afbeelding: Paul Meima

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Kevin Hofland is woensdag een van de dragers van de kist van Fernando Ricksen. De assistent-coach van Fortuna Sittard bewijst op deze manier de laatste eer aan zijn voormalige ploeggenoot.

Fernando Ricksen, oud-speler van onder meer Fortuna en Glasgow Rangers, overleed vorige week op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte ALS. De afscheidsceremonie vindt woensdag in Glasgow plaats. Om 13.00 uur (Britse tijd) start een rouwstoet vanaf Ibrox Stadium, de thuishaven van Glasgow Rangers.

Lees ook: Vitesse-Fortuna: fans zwaaien spelers uit ter nagedachtenis Ricksen

Langs de route worden duizenden mensen verwacht. De stoet arriveert rond 14.00 uur bij Wellington Church voor de afscheidsdienst. Hofland zal met een aantal anderen de kist van Ricksen naar binnen dragen. Na de ceremonie is er nog een besloten dienst voor de dierbaren van de overleden oud-international.

Hofland liet al eerder blijken dat de dood van Ricksen hem diep raakt. Tijdens een eerbetoon afgelopen zaterdag bij de wedstrijd Vitesse-Fortuna was hij diep geroerd. Ook Fortuna-directeur Ivo Pfennings, die in het verleden eveneens in Sittard met Ricksen samenspeelde, zal bij de uitvaart in Glasgow aanwezig zijn.

Luister hier naar de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

Voetbalpodcast #26. Video: De Limburger