Politie: nog geen zicht op dader van moord op advocaat Wiersum

Print
Politie: nog geen zicht op dader van moord op advocaat Wiersum

bloemen bij het kantoor van de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum Afbeelding: ANP

De politie heeft nog steeds geen zicht op de dader van de moord op advocaat Derk Wiersum. Een woordvoerster van de politie zei dit dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De politie bevestigde dat de dader vermoedelijke tussen de 20 en 25 jaar is. Eerder werd uitgegaan van een vermoedelijke schutter tussen de 16 en 20 jaar, maar de leeftijd werd bijgesteld op basis van tips. De dader had een slank postuur, ongeveer 1,75 meter lang en was volledig in het zwart gekleed. Hij heeft Wiersum doodgeschoten met een normaal vuurwapen.

Lees ook: ‘Tientallen personen beveiligd na moord op advocaat’

Er wordt met een groot rechercheteam gezocht naar de schutter. Daarbij zijn ook rechercheurs van andere eenheden betrokken met verschillende expertises.

De politie riep alle mensen op die mogelijk iets hebben gezien zich te melden. „We worden liever een keer te veel gebeld dan niet”, aldus de woordvoerster.

Lees ook: ‘De war on drugs kan Nederland nooit in zijn eentje aan’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →