Horst aan de Maas ziet heropening vliegbasis Vredepeel ook niet zitten

Print
Horst aan de Maas ziet heropening vliegbasis Vredepeel ook niet zitten

Oefening op basis De Peel in 2009. Afbeelding: Peter Schols

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De gemeente Horst aan de Maas vindt het maar niks dat Defensie weer wil gaan vliegen vanaf vliegbasis De Peel. Dat heeft burgemeester Ryan Palmen dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering gezegd.

Palmen vreest dat sommige inwoners van zijn gemeente overlast zullen ondervingen als de vliegbasis weer nieuw leven wordt ingeblazen. Daarnaast zijn de extra vliegactiviteiten slecht voor natuur en milieu. Op zich wordt Horst aan de Maas niet rechtstreeks geraakt door het plan om in Vredepeel mogelijk weer met jachtvliegtuigen en helikopters te gaan oefenen, zegt Palmen verder. De Horster burgemeester heeft desondanks contact opgenomen met buurgemeente Venray, omdat Horst aan de Maas wil aanhaken bij eventuele bezwaren richting Defensie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen