D66 Nederweert maakt actieplan voor beter fietsnetwerk

Print
D66 Nederweert maakt actieplan voor beter fietsnetwerk

D66 Nederweert vraagt opnieuw aandacht voor fietsers in gemeente. Afbeelding: archief John Peters

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

D66 in Nederweert heeft opnieuw aandacht gevraagd voor een beter fietsnetwerk in de gemeente. Met een eigen actieplan neemt de partij een voorschot op het mobiliteitsplan.

D66 heeft al eerder aandacht gevraagd voor een betere fietsverbinding naar Weert en veiligere oversteken voor fietsers, zaken die ook al in de plannen van het Randwegdossier zijn vastgelegd en nu voor besluitvorming bij de provincie liggen. In een actieplan dat de fractie van D66 deze week aan burgemeester Op de Laak heeft aangeboden, gaat de partij nog verder.

De democraten willen woonerven met een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur en eenrichtingsverkeer rond scholen, behalve de snelfietsroute naar Weert ook zo’n route via Eind en Leveroy richting Roermond en een richting Helmond en flitspalen op kruisingen waar fiets- en autoverkeer elkaar kruisen. Bovendien moeten in Nederweert meer recreatieve fietsroutes komen met (picknick)bankjes, prullenbakken, watertappunten en informatieborden. Waar de gemeente al deze voorzieningen van moet betalen, staat niet in het actieplan uitgelegd. In december praat de gemeenteraad over het mobiliteitsplan dat nu in de maak is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen