Drukkerij Tonnaer in Kelpen-Oler failliet

Print
Drukkerij Tonnaer in Kelpen-Oler failliet

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Roermond -

De rechtbank in Roermond heeft dinsdag het faillissement uitgesproken over drukkerij Tonnaer in Kelpen-Oler. De twintig medewerkers in het bedrijf moeten vrezen voor hun baan.

Tonnaer is actief in de grafische sector en verzorgt de vormgeving, opmaak en lithografie van advertenties, kranten en (digitale) tijdschriften.

Doorstart

De rechtbank heeft mr. Elly Stals van advocatenkantoor Abe en Slag aangesteld als bewindvoerder. Zij zal zich eerst verdiepen in de financiële problematiek van het bedrijf en kijken of er een doorstart of overname door een andere partij mogelijk is. Directeur Marc Dijkstra wil het bedrijf het liefst voortzetten.

Vooralsnog wordt er gewoon gewerkt in de drukkerij. Ook de activiteiten bij de eerder dit jaar overgenomen drukkerij Jeurninck in Ittervoort gaan gewoon door.

134 jaar

Tonnaer is ontstaan in 1885 in Thorn en na het overlijden van oprichter Hubert Tonnaer in handen van de familie Dijkstra. Momenteel staat het bedrijf, dat sinds 1989 is gevestigd in Kelpen-Oler, onder leiding van de broers Marc en Stan Dijkstra.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →