Innovatie

Defensie gaat samenwerken met Brightlands in Limburg

Print
Defensie gaat samenwerken met Brightlands in Limburg

Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) bekijkt een legerhelm die is gemaakt van het DSM-product dyneema. Afbeelding: Ermindo Armino

Sittard -

Het ministerie van Defensie gaat gebruikmaken van innovaties die zijn bedacht en ontwikkeld op de vier Brightlands campussen in Limburg. Woensdagochtend ondertekenden staatssecretaris van Defensie Barbara Visser en campusdirecteur Saskia Goetgeluk namens Brightlands een strategische alliantie waarin een samenwerking voor twee jaar is afgesproken.

Defensie is vooral geïnteresseerd in slimme materialen, 3D-printing, voedsel van de toekomst, allerlei slimme data en blockchain. Samen met zestig specialisten maakte Visser kennis met de innovatieve bedrijven en instituten van Brightlands.

Defensie denkt de innovaties goed te kunnen gebruiken binnen de krijgsmacht van de toekomst. Op dit moment loopt er op de campus in Geleen al een gezamenlijk project van Defensie en Brightlands op het gebied van 3D-printing.

Volgens Visser wil Defensie de logistieke footprint verkleinen met bijvoorbeeld 3D-printing, waterwinning en zonnepanelen. „Defensie wordt overal ter wereld ingezet en dat heeft impact op gezondheid en klimaat. Soms lopen we tegen de grens van ons kunnen aan en hebben we knappe koppen nodig om ons verder te helpen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen