Grootschalige terrorisme-oefening op Maastricht Aachen Airport

Print
Grootschalige terrorisme-oefening op Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport. Afbeelding: Stefan Koopmans

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Born / Buchten -

Veiligheidsregio Zuid-Limburg oefent woensdag 2 en donderdag 3 oktober samen met Defensie, Koninklijke Marechaussee en Dienst Speciale Interventies op vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA).

Tijdens de oefening beoefenen de verschillende diensten de inzet tijdens een terroristische aanslag op het vliegveld.

Ook in Zuid-Limburg kunnen we te maken krijgen met terrorisme. Op zo’n moment werken hulpverleners van de veiligheidsregio samen met hulptroepen van Defensie, Koninklijke Marechaussee en de Dienst Speciale Interventies om het incident zo goed mogelijk te bestrijden. Deze samenwerking wordt op 2 en 3 oktober geoefend. Op dag één zal Defensie het vliegveld en diens omgeving bewaken en beveiligen, en op dag twee zullen ook hulpverleners van de veiligheidsregio een rol krijgen.

Vliegveld

Vliegveld Maastricht Aachen Airport is bewust gekozen als locatie. Een vliegveld vormt voor veiligheidsregio’s altijd een belangrijk risico-object. Daarom is Veiligheidsregio Zuid-Limburg ook wettelijk verplicht om hiervoor een rampbestrijdingsplan te maken. Hierin staat welke partij welke taken en bevoegdheden heeft bij de bestrijding van een vliegtuigongeval, kaping, infectieziekte of vliegtuigongeval op afstand met een toestel afkomstig van of aanvliegend naar het vliegveld.

Afgesloten

Tijdens de oefenperiode zullen rond het vliegveld veel hulpverleners aan het werk zijn. Vanwege de oefening zal de Vliegveldweg in Beek op donderdag 3 oktober van 07.00 tot 12.00 uur afgesloten zijn. Weggebruikers worden door middel van matrixborden geïnformeerd en omgeleid. De oefening zal niet voor overlast zorgen voor passagiers van het vliegveld: ten minste drie uur voor een vertrekkende of aankomende vlucht zal de oefening ten einde zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen