Volop activiteiten in de Westelijke Mijnstreek tijdens Limburgse Molendag

Print
Volop activiteiten in de Westelijke Mijnstreek tijdens Limburgse Molendag

De Hubertusmolen aan de Schimmerterweg in Beek-Genhout. Afbeelding: Ermindo Armino

Groot Genhout / Klein Genhout / Elsloo / Nuth / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Urmond -

De Limburgse Molendag vindt plaats op zondag 6 oktober. In de Westelijke Mijnstreek doen vijf molens mee. De programma’ in de gratis te bezoeken molens duren van 11.00 tot 16.00 uur.

In Beek-Genhout ligt de molen St. Hubertus aan de Schimmerterweg. Voor bezoekers worden er rondleidingen gegeven met uitleg en bij voldoende wind wordt er graan gemalen. Vanaf de overkant van de molen, bij restaurant Aan de Meule (bord ‘transferium’), kunnen diverse wandelingen worden gevolgd.

Bij de Slakmolen in Elsloo (Maasberg 1) wordt gedraaid en gemalen en de molenaars geven uitleg over de molen.

De Molen van Hunnecum ligt aan de Bergerweg 2 in Nuth. De molen draait, er wordt gemalen bij voldoende wind. Als activiteit worden er pannenkoekjes gebakken voor de kinderen.

De Ophovenermolen aan de Molenweg 56 in Sittard draait ten behoeve van groene stroom. Het terras en restaurant is geopend voor publiek.

Het molenteam van de Standerdmolen, Sjirperspad 1 in Urmond, heet deelnemers welkom en leidt geïnteresseerden rond. Bij voldoende wind wordt er gemalen.

Alle geopende molens en activiteiten staan op www.limburgsemolens.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen