Energie coöperatie Voerendaal houdt Dag van Duurzame Omslag

Print
Energie coöperatie Voerendaal houdt Dag van Duurzame Omslag

Afbeelding: ANP

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Energie coöperatie De Omslag Voerendaal houdt op zaterdag 19 oktober De Dag van de Duurzame Omslag. In cultureel centrum de Borenburg worden tussen 10.00 en 17.00 uur lezingen gegeven en zijn er informatie-stands. De entree is gratis.

In een aantal lezingen wordt uitleg gegeven over vier thema’s: isoleren, gasloos, zelf opwekken en samen werken. De volgende vragen worden beantwoord: hoe wordt een ouder huis geïsoleerd? Is een warmtepomp interessant? Waarom zonnepanelen? Wat kan de energie coöperatie voor de consument betekenen?

De energie coöperatie presenteert zich die dag voor de eerste keer aan het publiek. De Omslag is een coöperatie van mensen uit Voerendaal.

De Omslag wil de dag starten met een ledenwerfactie en wil zo snel mogelijk een groot dak vol leggen met ten minste 250 zonnepanelen. Het project is speciaal bedoeld voor mensen die zelf geen mogelijkheden hebben om zonnepanelen op hun dak te leggen en tóch hun eigen stroom willen opwekken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →